Ενεργοί Πολίτες: πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Κρήτη
Ενεργοί Πολίτες: πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική παράταξη "Ηράκειο Ενεργοί Πολίτες" κατέθεσε πρόταση, προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Αναλυτικά η πρόταση:

"Τέλος  Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Πολλοί  δανειολήπτες και οι οικογένειές τους θα βρεθούν  σε δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα  όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Πολύ περισσότερο σήμερα  όταν  λόγω και της πανδημίας του COVID-19  οι δείκτες της ανεργίας  άρχισαν να ανεβαίνουν, με χιλιάδες νέες απολύσεις, τα νέα ρολά στα καταστήματα , με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  καλεί την Κυβέρνηση

  • Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  • Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
  • Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας."
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News