Κυρ. Μητσοτάκης: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΚΤ»

Οικονομία
Κυρ. Μητσοτάκης: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΚΤ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση της ΕΚΤ θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα στην οικονομία, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΚΤ να αποδεχτεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στο ευρωσύστημα, κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα στην οικονομία» αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δρώντας αποφασιστικά και με ένα συγκεκριμένο οικονομικό σχέδιο, η Ελλάδα θα βγει ακόμα πιο δυνατή μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Διευκρινίζεται ότι η Ευρωπαϊκή ΚΕντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα δέχεται κατ' εξαίρεση ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα θα δέχεται κατ΄ εξαίρεση ελληνικά ομόλογα (καθόσον δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια) σε Πιστωτικές πράξεις του Ευρωσυστήματος.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι το δεύτερο κατά σειρά στοχευμένο μέτρο που λαμβάνει για την Ελλάδα η ΕΚΤ μετά την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών (PΕΕP), για την βοήθεια των ελληνικών τραπεζών και την διατήρηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Η ΕΚΤ υιοθετεί όπως αναφέρει η ίδια μια πρωτοφανή δέσμη μέτρων διασφάλισης προς να αμβλύνουν την ένταση των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

H EKT με τις αποφάσεις της διευκολύνει την χορήγηση δανείων με εγγυήσεις, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά για τη διάρκεια της πανδημίας και θα επανεξεταστούν, πριν από το τέλος του 2020.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News