Κορωνοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε καταβάλλεται - Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα

Οικονομία
Κορωνοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε καταβάλλεται - Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σχετικά με τους χρόνους διορθώσεων και τους χρόνους καταβολής των 800 ευρώ ανήρτησε ο υπουργός Εργασίας

Πίνακα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προς τη διευκόλυνση εργαζομένων, επιχειρήσεων και λογιστών, ανήρτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως αναφέρει, ο πίνακας με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αφορά την υποβολή εντύπων επιχειρήσεων και εργαζομένων, με βάση το ΑΦΜ, τους χρόνους διορθώσεων και τους χρόνους καταβολής των 800 ευρώ (σε τρεις φάσεις).

Στο μήνυμά του στο twitter, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι άμεσα εκδίδεται εγκύκλιος.

Δείτε τον χαρακτηριστικό πίνακα ΕΔΩ

ή εδώ:

Ο κ. Βρούτσης μάλιστα εκτός από την ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε ότι στις 15, 16 και 17 Απριλίου αναμένεται το πρώτο κύμα πληρωμών του επιδόματος των 800 ευρώ είτε για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Διευκρίνισε πως «στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ».

Έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Απριλίου,

Σε ό,τι αφορά το σύστημα «Εργάνη», ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε επίσης, ότι δίνεται η δυνατότητα διορθώσεων στις 10, 11 και 12 Απριλίου.

Όσον αφορά το δεύτερο κύμα, για την περίοδο 21 έως και 23 Απριλίου θα υπάρξει δυνατότητα διορθώσεων, 24 πάλι κενή μέρα προετοιμασίας των συστημάτων, και 25, 26 και 27 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο κύμα πληρωμών, ενώ το τρίτο κύμα πληρωμών θα είναι από τις 5 έως και τις 7 Μαΐου.

«Στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος cnn.gr, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο.

Για τους αυτοαπασχολούμενους ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής 600 ευρώ επίσης αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά μη συμψηφιστέα μέσα από ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω πόρων του ΕΣΠΑ.

«Τιμούμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αλλά οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι, δεν υπάρχουν κάπου λεφτά που λιμνάζουν και δεν τα δίνουμε, αξιοποιούμε και τον τελευταίο πόρο» επισήμανε ο υπουργός.

Πότε θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα

Σχετικά με το Δώρο Πάσχα ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη. Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν».

«Εφόσον τα δεδουλευμένα δεν αντιστοιχούν στο πλήρες Δώρο του Πάσχα με εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τη διαφορά», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News