Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι

Οικονομία
Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανό να πληρωθεί το δώρο Πάσχα, μαζί με το επίδομα αδείας

Τη διαβεβαίωση ότι το δώρο Πάσχα θα δοθεί, έδωσε ο πρωθυπουργός ενώ την Παρασκευή δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα αποσαφηνίστηκε το πλαίσιο χορήγησης του επιδόματος Πάσχα καθώς το δώρο θα διατεθεί στο ακέραιο, όπως προβλέπεται, αλλά παρέχοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα εφόσον το επιλέξουν να το καταβάλλουν μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Σταϊκούρας «δίνεται δυνατότητα να δοθεί το δώρο μεταγενέστερα».

Μάλιστα αίρονται σύμφωνα με το ethnos.gr οι ποινικές κυρώσεις για τη μη καταβολή του εντός Απριλίου για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν λόγω ρευστότητας να ανταποκριθούν να το πληρώσουν τον Ιούνιο ίσως μαζί με το επίδομα αδείας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο στους δικαιούχους σε χρόνο που ανακοίνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία. Παρά τις μεγάλες διευκολύνσεις που παρέχονται στις επιχειρήσεις, με αναστολή πληρωμής μεγάλου μέρους των υποχρεώσεων τους και δόσεων επιχειρηματικών δανείων, το πάγωμα της δραστηριότητας – με την εξαίρεση κάποιων κλάδων όπως ο κλάδος των τροφίμων – αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

Την ίδια στιγμή εν μέσω ισχυρής αβεβαιότητας για την έκβαση της κατάστασης το ενδεχόμενο να καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός το κόστος και του Δώρου σε αυτή τη φάση κρίνεται δύσκολο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News