Koρωνοϊός: Μέτρα για κλειστές επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται

Ελλάδα
Koρωνοϊός: Μέτρα για κλειστές επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξετάζει μέτρα ανακούφισης η κυβέρνηση μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου

Στόχο να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία που προκαλεί ο κορωναϊός, βάζει η κυβέρνηση. Ένα νέο πακέτο μέτρων, με αναστολή καταβολής ΦΠΑ καθώς και φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν επί τάπητος σύμφωνα με το in.gr μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανέφερε ότι κανένας διεθνής οίκος, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα γνωρίζει  το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού στις οικονομίες, αλλά αντίθετα βασίζονται σε εκτιμήσεις.

Πάνω σε αυτές τις εκτιμήσεις, θα βασιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Όλα πάντως θα εξαρτηθούν και από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, που έχει αναλάβει να βγάλει το κόστος του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News