default-image

Tέλη κυκλοφορίας: Πόσα θα πληρώσετε - Αναλυτικός πίνακας

Οικονομία
Tέλη κυκλοφορίας: Πόσα θα πληρώσετε - Αναλυτικός πίνακας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μπορείτε να πληρώετε ακόμα και σε 12 άτοκες δόσεις

Επιτακτική είναι η ανάγκη να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας. Τρόπος «διαφυγής» μετά την Πρωτοχρονιά δεν θα υπάρξει και για να βγείτε νόμιμα στους δρόμους με το όχημά σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε το διπλάσιο ποσό καθώς το πρόστιμο είναι το ισόποσο των τελών.

Άρα, οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες:

  1. Πληρώνετε
  2. Πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα (αν υπάρχει υπόλοιπο) καθώς με αυτό τον τρόπο θα καταβάλλετε τα χρήματα σε έως και 12 άτοκες δόσεις) και
  3. Καταθέτετε τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος (σ.σ είναι η λεγόμενη διαδικασία ακινησίας) προκειμένου να τις ανακτήσετε στη συνέχεια μέσα στο 2020 όταν ενεργοποιηθεί και πάλι το σύστημα των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα (σ.σ σας επιτρέπει να πληρώνετε ένα μέρος των τελών ανάλογα με το πόσους μήνες θα έχετε το όχημά σας σε κυκλοφορία).

Τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσετε προφανώς και αποτυπώνονται στο ειδοποιητήριο. Για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων, έχετε δύο επιλογές: ή να κάνετε χρήση της εφαρμογής που δεν ζητάει κωδικούς πρόσβασης στο Taxis (https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012-telhkykl.do) ή να επιλέξετε την εφαρμογή που θα ζητήσει τους κωδικούς https://www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet.

Ποια είναι η επιβάρυνση που θα έχετε; Αν το αυτοκίνητο έχει κυκλοφορήσει πριν από τον Νοέμβριο του 2010, εξαρτάται σύμφωνα με το thetoc.gr από τον κυβισμό αλλά και την παλαιότητά του:

Για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση έως το 2000, ισχύουν τα ακόλουθα ποσά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News