Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Οικονομία
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής όσον αφορά στους ΑμΕΑ - Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για τις αιτήσεις στις 16 Δεκεμβρίου και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Αναφορικά με το Κοινωνικό Μέρισμα ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

«Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η Κυβέρνησή του «να μειώσει το μέρισμα», χορηγώντας - δήθεν - «13η σύνταξη».

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή».

Πηγή: newsit.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News