Οικονομία Ελλάδα

Πτώχευση Thomas Cook: Οι σοβαροί κλυδωνισμοί στην αγορά της Κρήτης

Κατέρρευσε ο τουριστικός κολοσσός

Σοκαρισμένοι οι άνθρωποι του τουρισμού και στο νησί μας, στο άκουσμα της είδησης της κατάρρευσης του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook

Ο αρχαιότερος και ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς επιχειρηματικούς Ομίλους του κόσμου, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία σήμερα, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στη χώρα μας, καθώς και στην τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Η ζημιά εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια, ενώ περισσότεροι από 50.000 εγκλωβισμένοι τουρίστες βρίσκονται στην Ελλάδα, με τους ξενοδόχους να βρίσκονται «επί ξύλου κρεμάμενοι», καθώς υπάρχει ο φόβος ότι δε θα εισπράξουν τα πακέτα των διακοπών και τους επιχειρηματίες του τουρισμού να μιλούν για τεράστιο πλήγμα στον κλάδο.

Για την εταιρεία κολοσσό που απέτυχε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη… σωτηρία και επιβίωσή της μίλησαν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Μ. Βλατάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης κ. Κ. Κώτσογλου, ο πρόεδρος ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Ν. Χαλκιαδάκης, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γ. Πλιάκας και ο πρόεδρος Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μ. Τσακαλάκης.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια