Κτηματογράφηση με πρόστιμα μετά την οριστική λήξη της προθεσμίας

Κρήτη
Κτηματογράφηση με πρόστιμα μετά την οριστική λήξη της προθεσμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγαλύτερη ανταπόκριση μέχρι στιγμής καταγράφεται στον δήμο Μινώα Πεδιάδος

Λήγει η προθεσμία  για την κτηματογράφηση στις 31 Οκτωβρίου και όσοι από τους ιδιοκτήτες υποχρεούνταν να προχωρήσουν στην διαδικασία, δεν το έπραξαν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Η κτηματογράφηση πάντως σε επίπεδο ιδιοκτητών στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου για τους δήμους στους οποίους έχει ξεκινήσει και η προθεσμία εκπνέει, εξακολουθεί σύμφωνα με τον  υπεύθυνο Κρήτης για την κτηματογράφηση Χρήστο Ντάλα, να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αφού μόλις στο 32% φτάνει το ποσοστό συμμετοχής κατά μέσο όρο με υψηλότερη ανταπόκριση να καταγράφεται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, με ποσοστό που φτάνει το 45%.

Ο υπεύθυνος κτηματογράφησης στο Δήμο Μινώα κάλεσε τους ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες και να ολοκληρώνουν τη διαδικασία, εξηγώντας ότι η αίσθηση πως θα δίδεται συνεχώς παράταση, δεν είναι η ορθή.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο κ. Ντάλας η παράταση για την 31η Οκτωβρίου είναι η πέμπτη αθροιστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά την «οριστική» λήξη της προθεσμίας, η κτηματογράφηση θα γίνεται  με πρόστιμα, ενώ η  διεκδίκηση της περιουσίας θα περάσει σε Δικαστικό επίπεδο και για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα όπως διευκρίνισε θα ξεκινήσει σειρά επαφών με τις νέες Δημοτικές Αρχές στην προσπάθεια  να ενημερώσουν και να καλέσουν από κοινού τους πολίτες στην κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον βραχνά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων όμως αποτελεί το γεγονός ότι μία ακόμη προθεσμία έχει πλέον συντομότερη λήξη. Αφορά στα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα και τα εξ αδιαιρέτου που αντί για το τέλος του 2026 πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί και κτηματογραφηθεί έως το τέλος του 2020, με αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο ποσοστό, εάν οι δικαστικές διαδικασίες δεν τρέξουν γρήγορα, οι περιουσίες τους να καταλήξουν ως περιουσίες που ανήκουν στο δημόσιο.

Την ίδια ώρα ωστόσο σε ότι αφορά το νέο διοικητικό τμήμα των ορίων του Δήμου Ηρακλείου που περιλαμβάνει τη Νέα Αλικαρνασό και τα  χωριά που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του Καλλικράτη, αλλά και τους δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, η διαδικασία δεν  έχει ακόμη ξεκινήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News