Αυξάνεται το επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

Οικονομία
Αυξάνεται το επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας

Πραγματικότητα αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση από το 2020 τη δέσμευση περί καταβολής 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ως μέτρο κατά της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Ταυτόχρονα, προωθεί μέτρα στήριξης των οικογενειών που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου του αφορολόγητου για κάθε παιδί, του επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, και καθιερώνοντας τη φοίτηση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς.

Όπως μάλιστα έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δε θα κοπεί κανένα επίδομα, αντίθετα θα ενισχυθούν.

Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας: Καθιερώνουν επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Αυξάνουν το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επαναφέρουν το επίδομα παιδιού για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (Ν. 4512/2018).

Κανένα παιδί δε θα μένει εκτός παιδικού σταθμού

Για κάθε παιδί που δε βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων. Επεκτείνουν το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News