Αυγενάκης: «Οικονομία που αναπτύσσεται φέρνει περισσότερο εισόδημα για όλους»

Οικονομία
Αυγενάκης: «Οικονομία που αναπτύσσεται φέρνει περισσότερο εισόδημα για όλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη Αυγενάκη με επιχειρηματικούς κι επαγγελματικούς φορείς του Ηρακλείου

Σύσκεψη με μέλη των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηράκλειου -ΟΕΒΕΝΗ πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, στα γραφεία Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί από την πρώτη μέρα στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω:

  • Μεταφοράς φορολογικών ζημιών για περίοδο έως 10 ετών.
  • Αύξησης του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.
  • Στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια αναπτύσσοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, αλλά και την παροχή κινήτρων ο Γραμματέας του Κόμματος τόνισε πως:

  • Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
  • Θεσπίζουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ,
  • Μειώνουμε σταδιακά τις εισφορές σε κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας, με μέριμνα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Και διατηρούμε βέβαια τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6% ως έχει.
  • Εισάγουμε σταδιακά μια νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

Αμέσως μετά ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει έμπρακτα την «καλή επιχειρηματικότητα»  και τους εργαζομένους εισάγοντας: το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις.

Αντιθέτως, επιχειρηματίες που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου.

Στο τέλος της σύσκεψης αναφορικά με το θέμα των υποδομών ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Το σχέδιο μας περιλαμβάνει 10-12 δις σε επενδύσεις υποδομών για την επόμενη 4ετία και περίπου 43.000 σταθερές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο. Φυσικά, στο επίκεντρο αυτού του σχεδιασμού βρίσκεται η Κρήτη έργα όπως ο ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, κ.α.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News