Οικονομία Ελλάδα

Μαρία Χαλβατζή - Αντωνακάκη: «Πάγιο αίτημα του ΣΕΕΔΝΗ είναι το μονοψήφιο ΦΠΑ»

Πάγιο αίτημα του Συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης του Νόμου Ηρακλείου είναι το μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής αλλά και την μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Στο αίτημα του ΣΕΕΔΝΗ, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ) κ. Μαρία Χαλβατζή - Αντωνακάκη, με αφορμή την τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο επιβεβαιώνει τους φόβους και την ανησυχία του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.

Δείτε πιο αναλυτικά την δήλωση της προέδρου του ΣΕΕΔΝΗ:

«H τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε τους φόβους του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.

Θεωρούμε παγκόσμια πρωτοτυπία τον διαχωρισμό της εστίασης και διχαστική την διάκριση των καταστημάτων μας από ενιαία φορολογική κλίμακα. Πάγιο αίτημα του Συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης του Νόμου Ηρακλείου είναι το μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής αλλά και την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ως δύο από τα βασικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του κλάδου.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, την συμφωνία Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει ενιαίος μειωμένος συντελεστής σε όλη την εστίαση χωρίς εξαιρέσεις.

Δηλώνουμε με κάθε δύναμη και υπευθυνότητα ότι ο Σύνδεσμος μας παραμένει συμπαγής, εκφράζοντας συνολικά το αίτημα του ενιαίου συντελεστή σε όλη την εστίαση».

 

 

 

 

Σχόλια