Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα στην Κρήτη

Κρήτη
Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατακόρυφη αύξηση τιμών στα καύσιμα στη Μεγαλόνησο τον τελευταίο μήνα

Το φυσούν και δεν κρυώνει πρατηριούχοι και οδηγοί, αφού πια, έχουν τσουρουφλιστεί από τις τιμές των καυσίμων που φλερτάρουν ακόμα και με τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης στην Κρήτη.

Δύο μεγάλα διυλιστήρια της Μεσογείου βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών και σε συνδυασμό με την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, το ράλι ανόδου στις τιμές καταναλωτή, είναι χωρίς σταματημό.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων στην Κρήτη τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα σε αρκετά πρατήρια η αμόλυβδη βενζίνη να διατίθεται σε τιμές άνω του 1,70 ευρώ.

Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι δεν είναι οι ίδιοι οι υπαίτιοι, για τη νέα ακρίβεια, παρά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 80 δολάρια ανά βαρέλι, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές διάθεσης των καυσίμων στον καταναλωτή.

Η ακριβότερη βενζίνη στο Ρέθυμνο

Σε επίπεδο Κρήτης η ακριβότερη βενζίνη πωλείται στο Ρέθυμνο με μέση τιμή στα 1,697 ευρώ για την αμόλυβδη, στο Λασίθι με 1,689 ευρώ, στα Χανιά η μέση τιμή είναι στα 1,675 ευρώ και στο Ηράκλειο στα 1,674 ευρώ.

Συνολικά οι τιμές στο νησί για την αμόλυβδη βενζίνη κυμαίνονται από τα 1,599 ευρώ μέχρι τα 1,799 ευρώ.

Οι πρατηριούχοι κρατούν μικρό καλάθι και για την τουριστική περίοδο, αφού αν οι τιμές αυξηθούν περαιτέρω, ακόμα και οι επισκέπτες θα είναι φειδωλοί στις μετακινήσεις τους.

Η πλειοψηφία των οδηγών βάζει στο ρεζερβουάρ 5 - 15 ευρώ, ενώ οι επαγγελματίες που μετακινούνται συχνά, αναγκαστικά βλέπουν το πρότερο 50ευρο να έχει μετατραπεί σε γέμισμα αξίας 80 ευρώ.

Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: 1,697 ευρώ/λίτρο                        

Λασίθι: 1,689 ευρώ/λίτρο

Χανιά: 1,675 ευρώ/λίτρο

Ηράκλειο: 1,674 ευρώ/λίτρο

ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

από 1,599 ευρώ/λίτρο          

έως 1,799 ευρώ/λίτρο

Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News