Η «μαύρη εργασία» στον τουρισμό και το εμπόριο στην εκπομπή «Direct»

Οικονομία
Η «μαύρη εργασία» στον τουρισμό και το εμπόριο στην εκπομπή «Direct»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και η εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Direct» ανοίγει το φάκελο «ανασφάλιστη εργασία»

Ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο με την εκπομπή Direct να ανοίγει το φάκελο του φαινομένου λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Έχουν γίνει βήματα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;. Έχουν ενισχυθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Το ύψος των προστίμων αποτελεί έναν αποτρεπτικό παράγοντα στις προσπάθεια κάποιων να παρανομήσουν;

Έχει βοηθήσει ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι και προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις στις ποινές για την ανασφάλιστη εργασία, αλλά και υπέρογκες προσαυξήσεις έως και κατά 200% σε περίπτωση υποτροπής του εργοδότη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να προλάβουν καταστάσεις και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων.

Θα αναδειχθεί και φέτος ο επισιτισμός ως ο κλάδος με τους περισσότερους ανασφάλιστους εργαζομένους όπως συνέβη πέρυσι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου εργασίας; Απόψε στην ΚΡΗΤΗ TV.

Την Τετάρτη στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Direct» και ώρα 21:45 με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News