Αντώνης Καράτζης: Να επιτρέψουμε στους νέους να ονειρευτούν ξανά

Οικονομία
Αντώνης Καράτζης: Να επιτρέψουμε στους νέους να ονειρευτούν ξανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στην ανάγκη να υπάρξει ένα ξεκάθαρο επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό σύστημα φορολόγησης και μία πιο εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση στάθηκε μέσα από την τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, Αντώνης Καράτζης ο οποίος εστίασε σ’ έναν από τους βασικούς στόχος που δεν είναι άλλος από το ονειρευτούν ξανά οι νέοι μέσα από ευκαιρίες που θα δώσει η Ευρώπη.

Ο Αντώνης Καράτζης ήταν επίσημος προσκεκλημένος και εκ των βασικών ομιλητών εκδήλωσης παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εκπροσώπων φορέων και ινστιτούτων που έχουν ως κύρια βάση δράσης την χρηματοδότηση του επιχειρείν.

Μάλιστα ο κ. Καράτζης μετά το πέρας των τοποθετήσεων και ενώπιον στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υποστήριξε ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν τα επιτόκια με τα οποία δανείζει η τράπεζα μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να μπει ένα τέλος στο σκηνικό αθέμιτου ανταγωνισμού.

Παρούσα και η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία έχει λάβει μία σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πως αυτές μπορούν να ενισχυθούν από χρηματοδοτήσεις-ανάσα για μία βιώσιμη πορεία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντώνη Καράτζη:

«Τον 21ο αιώνα ο όρος παγκοσμιοποίησης μπήκε στην καθημερινότητα μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δουλειές και να ανταγωνιζόμαστε με εταιρείες και επιχειρηματίες χιλιάδες μίλια μακριά από εμάς.

Το καλό αυτής της υπόθεσης είναι ότι η αγορά είναι μεγαλύτερη και έχει καλύτερο περιθώριο ευελιξίας αλλά αυτό έρχεται με κόστος ότι πρέπει να ανταγωνιζόμαστε με εταιρείες σε αναπτυσσόμενες αγορές κυρίως Ασιατικές, οι οποίες είναι πολύ ανταγωνιστικές και ιδιαίτερα καινοτόμες τα τελευταία χρόνια.

Αυτό κατά την γνώμη μου, πλήττει ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ανταγωνιστικότητα και η Ευρώπη πρέπει να το κοιτάξει άμεσα και να πάρει δραστικά μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Αν δεν το κάνουμε τώρα ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου η Ευρώπη έχει πολύ μικρή ανάπτυξη θα είμαστε ευάλωτοι στην πρώτη δύσκολη στιγμή.

Στην Ευρώπη χρειάζεται να δράσουμε άμεσά για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και για να γίνει αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε τις επενδύσεις σε υποδομές , τεχνολογία και οπωσδήποτε σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα , χωρίς το Ευρωπαϊκό Ανθρώπινο Δυναμικό. Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον ένα σταθερό σύστημα φορολόγησης και βεβαίως όλοι το λέμε αυτό, ευκολότερη πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

Εύκολη χρηματοδότηση για υπάρχοντες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν και να δώσουν αξία στην Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη και επίσης πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει ευκαιρίες στους νέους που έχουν τον δυναμισμό και την θέληση να επενδύσουν και να κάνουν νεοφυείς επιχειρήσεις και να τους επιτρέψουμε να ονειρευτούν ξανά.

Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα άμεσα. Πρέπει να προχωρήσει μπροστά στην καινούρια εποχή και το σημαντικότερο είναι η Ευρώπη να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Στη φωτογραφία ο κ. Νίκος Δραμητινός, ο κ. Γιώργος Βενέρης και η κ. Εύα Καϊλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News