Οικονομία Ελλάδα

Κτηματολόγιο: Έναρξη με προβλήματα για την ηλεκτρονική υποβολή

Πρεμιέρα με προβλήματα είχε η χθεσινή έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο, καθώς έχει προκύψει πρόβλημα με την εισαγωγή των κωδικών του TAXIS

Όσοι ιδιοκτήτες κατάφεραν τελικά να μπουν δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση, καθώς η διαδικασία προχωρούσε με εκνευριστικά αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η σελίδα να “πέφτει” συνεχώς. Για τους πολύ... τυχερούς, που έφτασαν δηλαδή στο 5ο στάδιο της αίτησης, υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτεί, χωρίς ωστόσο να γίνει η πληρωμή της δήλωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, αποτέλεσμα της συνολικής αργοπορίας στην επικοινωνία της κτηματογράφησης για το υπόλοιπο 63% της χώρας είναι να δοθεί παράταση διάρκειας έως και 3 μηνών, έτσι ώστε οι πολίτες, έχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Η αρχή θα γίνει με τις δηλώσεις σε Κόρινθο και Λουτράκι, όπου οι σχετικές προθεσμίες λήγουν στις 12 Φεβρουαρίου, και θα ακολουθήσουν τα Δωδεκάνησα, όπου καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 19η Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες περιοχές η προσέλευση ήταν άκρως μειωμένη, καθώς μόλις 1 στους 10 προέβη σε υποβολή δήλωσης.

Δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες καλούσαν από την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του φορέα προκειμένου να παραπονεθούν, με αρκετούς εξ αυτών να υποβάλλουν την αγανάκτησή τους και μέσω mail. Οι εργαζόμενοι του Κτηματολογίου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οργισμένους ιδιοκτήτες οι οποίοι τους κατηγορούν για προεκλογικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, καταγγέλλοντας παράλληλα πως έβγαλαν μια ανέτοιμη εφαρμογή. Ταυτόχρονα, ζητούν να δοθεί παράταση για να έχει ο κόσμος τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί και να συλλέξει τα σχετικά έγγραφα.

 

Σχόλια