Προθεσμία μέχρι σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα - Τι θα γίνει με τις συντάξεις ΕΦΚΑ

Ελλάδα
Προθεσμία μέχρι σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα - Τι θα γίνει με τις συντάξεις ΕΦΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις στο κοινωνικό μέρισμα, καθώς η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τις 17 Ιανουαρίου

Η πλατφόρμα άνοιξε εκ νέου για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων και η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων είναι μέχρι σήμερα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Για όσους δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στον δικαιούχο του μερίσματος είναι τώρα ανοιχτή η εφαρμογή.

Προθεσμία μέχρι σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα και καλούνται οι δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση μερίσματος αλλά δεν πληρώθηκαν: (α) να ακυρώσουν την αίτησή τους και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση».

Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή / και (β) να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΦΜ τους στην τράπεζα συνεργασίας τους προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

Πραγματοποιείται έλεγχος σε βάθος πενταετίας είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος.

Συντάξεις ΕΦΚΑ

Για τις περιπτώσεις που ο έλεγχος έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα για κάποια έτη, θα πραγματοποιηθεί ένας πρόσθετος έλεγχος με διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων στον ΟΑΕΔ.

Πιστώσεις για κοινωνικό μέρισμα σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του κοινωνικού μερίσματος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Νωρίτερα οι συντάξεις ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News