Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα;

Οικονομία
Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Με αγωνία περιμένουν εκατομμύρια δικαιούχοι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα (koinonikomerisma.gr). Φαίνεται όμως ότι έχουν καταγραφεί δυσκολίες οι οποίοι ενδέχεται να καθυστερήσουν τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης: «Αύριο είναι πραγματικά ο στόχος για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες. Εκτιμώ ότι το άνοιγμα θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα περιμένουμε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφαση, ώστε αύριο να γίνουν οι τελικές δοκιμές, να ενημερωθούν τα κείμενα, και προς το τέλος της εβομάδας να ξεκινήσει να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις».

Για όσους έχουν φιλοξενούμενους ο κ.Τάγαρης διευκρίνισε πως θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους.

Ανέφερε ακόμη πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Η απαιτούµενη ΚΥΑ βρίσκεται υπό διαμόρφωση ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαιούµενο ποσό µερίσµατος θα ξεκινά από την περιοχή των 200 ευρώ περίπου για µονοπρόσωπο νοικοκυριό µε εισόδηµα 7.000 – 9.000 ευρώ και να κλιµακώνεται αναλόγως.

Εισοδηματικά κριτήρια

Αναλυτικά, το εισόδηµα δεν πρέπει να υπερβαίνει:

-τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε ένα µέλος

-τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι χωρίς παιδιά)

-τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο (π.χ. ζευγάρι µε ένα παιδί)-τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή µε τρία ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε δύο παιδιά)

-τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο τέκνο (π.χ. ζευγάρι µε τρία παιδιά)

-τα 22.550 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή µε τέσσερα ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε τέσσερα παιδιά)

-τα 27.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε πέντε ή περισσότερα ενήλικα µέλη ή δύο ενήλικα µέλη µε πέντε ή περισσότερα ανήλικα τέκνα (π.χ. ζευγάρι µε πέντε ή περισσότερα παιδιά).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News