default-image

Πιστώθηκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Οικονομία
Πιστώθηκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις πριν λίγα λεπτά στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών της χώρας οι επιδοτήσεις

Μόλις τώρα πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών της χώρας με το 70% της βασικής ενίσχυσης και από τώρα και μετά πρώτοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς, θα μπορούν να εισπράττουν τις επιδοτήσεις τους από τα ΑΤΜ.

Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στο neakriti.gr, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μύρων Χιλετζάκης.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ οι δικαιουχοι με λογαριασμούς στις άλλες τράπεζες, θα μπορούν να εισπράττουν τις επιδοτήσεις τους από το πρωί τις ερχόμενες Δευτέρας, λόγω του βαλέρ που έχουν όλες οι τράπεζες, πλην της Πειραιώς.

Και αυτό διότι η Τράπεζα Πειραιώς, είναι ο φορέας, μέσω του οποίου γίνεται η καταβολή των χρημάτων της ενιαίας ενίσχυσης. Τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή το 30% της βασικής ενίσχυσης, συν το πρασίνισμα θα μπουν στα βιβλιάρια των παραγωγών γύρω στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου.

Να υπενθυμίζουμε τη δήλωση Αραχωβίτη σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την καταβολή των επιδοτήσεων:

«βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ μικρό ποσοστό μη πληρωμής δικαιούχων και αυτό δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 2%, καθώς μέχρι στιγμής ο Οργανισμός έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών στο 98% των δικαιούχων» και επισημαίνει πως «σε αυτούς, δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι δικαιούνται ποσά κάτω των 250 ευρώ, οι οποίοι μπορούν να προβούν στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να εξοφληθούν κατά την εκκαθάριση».

Στο μεταξύ, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες. «Έως το τέλος του έτους θα έχει πιστωθεί και η εξισωτική αποζημίωση του 2018 για όλους τους δικαιούχους» υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης και προσέθεσε: «Πραγματοποιώντας για τρίτη χρονιά με συνέπεια τις αγροτικές πληρωμές, πάντα σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταφέρνουμε να ενισχύσουμε τη ρευστότητα στους κατοίκους, κυρίως, της υπαίθρου, ακριβώς την περίοδο που χρειάζεται. Είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου και η επίτευξη του στόχου αυτού μας δίνει την ευχέρεια να αναπτύξουμε και τις υπόλοιπες πολιτικές που ετοιμάζουμε για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News