Δείτε τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

Οικονομία
Δείτε τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ενισχυμένα χαρακτηριστικά και σε μικρότερο μέγεθος θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τέλη Μαΐου τα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

Αυτό ανακοίνωσε η ΕΚΤ με τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ να κυκλοφορούν από τον Μάιο πιο ενισχυμένα, καθώς τα χαρακτηριστικά τους θα αποτρέπουν την πλαστογράφηση

Τα νέα χαρτονομίσματα, που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν το ίδιο ύψος με εκείνα των 50 ευρώ ώστε να είναι πιο δύσκολο να σκιστούν.

Επίσης, έχουν βελτιωμένο ολόγραμμα που δείχνει μικρά σύμβολα του ευρώ να κινούνται γύρω απ' τον αριθμό.

Όπως τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, με τη μετάβαση στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ ολόκληρη η σειρά των τραπεζογραμματίων ευρώ θα εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία έναντι της παραχάραξης.

Έτσι, όχι μόνο ενισχύεται περισσότερο η ασφάλεια των τραπεζογραμματίων ευρώ, αλλά και διευκολύνεται η εξακρίβωση της γνησιότητάς τους και ο χειρισμός τους.

Ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα. Το τελευταίο αναμένεται να γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης στις 28 Μαΐου.

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News