default-image

Η Κρήτη χρειάζεται ενημέρωση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Οικονομία
Η Κρήτη χρειάζεται ενημέρωση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας ανέλαβε το πνευματικό Κέντρο Καλεσσών διοργανώνοντας εκδήλωση την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Η ανταπόκριση που βρήκε ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας ότι τα καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους παραγωγούς της Κρήτης χρειάζονται εξειδικευμένη ενημέρωση και παροχή ειδικών γνώσεων.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν οι προοπτικές και οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, καθώς και οι τεχνικές εκείνες που είναι απαραίτητες για την ορθή καλλιέργεια της ελιάς.

Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου - Ποιες οι απαραίτητες μέθοδοι για την ελαιοκαλλιέργεια

Όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, η ελαιοκαλλιέργεια καθίσταται ανταγωνιστική όταν αξιοποιεί όλες εκείνες τις μεθόδους που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του ελαιόλαδου.

Το κρητικό λάδι έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν στους παραγωγούς να έχουν σημαντικά οφέλη, αν υιοθετήσουν όλα εκείνα τα μέσα και τις πρακτικές που θα διευρύνουν το μερίδιό τους στη διεθνή αγορά.

Η εκδήλωση που είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και  την υποστήριξη των εταιρειών Proactive AE-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Cretan Mill Αλμπαντάκης.

Ομιλητές ήταν οι:

  • Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, Πρώην Διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών,
  • Νίκος Μπουνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Proactive AE-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, και
  • Στέλλα Μαλλιαράκη, Γεωπόνος M.Sc

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι αξιοποιώντας τις τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει η αγροτική παραγωγή η χώρα μας μπορεί να βγει από την παραγωγική, οικονομική και αναπτυξιακή υστέρηση.

Το κρητικό ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν εξαιρετικής αξίας και σημασίας. Η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη. Με αυτό το όπλο και με κατάλληλους τρόπους καλλιέργειας έχει τις προϋποθέσεις να κατακτήσει νέες αγορές, αυξάνοντας σημαντικά και το εισόδημα των παραγωγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News