Προτεραιότητα της Eurobank η χρηματοδότηση νοικοκυριών & επιχειρήσεων 

Οικονομία
Προτεραιότητα της Eurobank η χρηματοδότηση νοικοκυριών & επιχειρήσεων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα πρόσφατα stress test, τα οποία πέρασαν με επιτυχία οι ελληνικές τράπεζες και για το τι σημαίνει αυτό και για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της, μίλησε ο γενικός διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής Eurobank, κ. Κώστας Βασιλείου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μία άσκηση στην οποία υποβάλλονται όλες οι τράπεζες, πανευρωπαϊκά, όχι μόνον οι Ελληνικές, για να διαπιστωθεί αν σε περίπτωση ακραίων συνθηκών, μίας πολύ μεγάλης κρίσης οικονομικής, χρηματοπιστωτικής, θα έχουν τα κεφάλαια που χρειάζονται, ώστε να αντέξουν τις πιέσεις.

«Ουσιαστικά είναι μία άσκηση για την αντοχή των τραπεζών σε μία υποθετική πολύ μεγάλη κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά. «Από αυτή την τελευταία άσκηση, προέκυψε ξεκάθαρα ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές και διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια να αντιμετωπίσουν και τις πιο ακραίες καταστάσεις», είπε.

Και για την Eurobank τα τεστ επιβεβαιώθηκαν

Για ακόμα μία φορά, επιβεβαιώθηκαν τα τεστ και για την Eurobank, η οποία όπως είπε «έχει από τα υψηλότερα συνολικά κεφάλαια στον κλάδο. Η συνολική επίδοση επιτρέπει να συνεχίσουν με την ίδια αφοσίωση στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού».

Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε και στις δύο βασικές προτεραιότητες της Eurobank, οι οποίες είναι η αποτελεσματική διαχείριση για τη σταδιακή αλλά ταχεία μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Καθώς και η προτεραιότητα χρηματοδότησης και στήριξης συνολικά των πελατών της Eurobank και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα.

Για το θέμα των χρηματοδοτήσεων ο κ. Βασιλείου σχολίασε πως υπάρχει μία μισή αλήθεια και ένα ψέμα, η μισή αλήθεια είναι ότι «πράγματι οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένες σε σχέση με την προ κρίσης εποχή», αλλά νομίζω τόνισε μεταξύ άλλων «θα πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News