Αυξήσεις στις συντάξεις – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα;

Οικονομία
Αυξήσεις στις συντάξεις – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος αναμένεται να λάβουν από τον επόμενο κιόλας μήνα οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Από τον ερχόμενο μήνα, με τη σύνταξη δηλαδή που θα μπει από 27 Απριλίου, ως τις 2 Μαΐου, οι συνταξιούχοι θα δουν τη διαφορά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Υπολογίζεται ότι 200.000 συνταξιούχοι θα δουν τη διόρθωση στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν, καθώς θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Τα επιπλέον ποσά ανά σύνταξη θα φτάσουν ως και τα 30 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά μέσω όρο οι συνταξιούχοι θα δουν αυξημένο ποσό στην επικουρική τους σύνταξη κατά 16 ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει κινητικότητα και στο επίπεδο της επιστροφής των αναδρομικών. Οι συνταξιούχοι έχουν επί σχεδόν 2 χρόνια απώλειες που φτάνουν τα 58.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά από τις παράνομες κρατήσεις θα επιστραφούν ωστόσο ακόμη το πότε και το πως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πως γίνεται προσπάθεια η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σημαντικό είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να “τρέξουν” κάνοντας δηλώσεις στα Ταμεία τους, η διαδικασία θα κινηθεί αυτόματα. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιστροφή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις και εάν επιλεγεί η μορφή επιστροφής με δόσεις πόσες θα είναι αυτές.

Επικουρική ως Αύγουστο 2016

Νέα επικουρική από Σεπτέμβριο 2016

Ποσό αναδρομικών

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News