default-image

Έντονες αντιδράσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Οικονομία
Έντονες αντιδράσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 16 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης όπως αποφάσισαν στη σημερινή τους συνέλευση.

Οι συμβολαιογράφοι του νησιού θα περιμένουν να βγουν τα πορίσματα της ομάδας εργασίας του υπουργείου οικονομικών σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ μέχρι το φθινόπωρο υπολογίζουν ότι θα έχει νομοθετηθεί και η προστασία της πρώτης κατοικίας την οποία αναμένουν μετά τον Αύγουστο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που προσδιορίζει ότι θα μπορεί να νομοθετήσει από τον Αύγουστο και μετά.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κρήτης συνεδρίασε με την παρουσία αστυνομικής δύναμης καθώς μέλη του Παγκρήτιου δικτύου δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της οδού Ανδρόγεω στο Ηράκλειο προκειμένου να παραδώσουν ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας για την εξαθλίωση που βιώνουν όπως αναφέρουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Τα μέλη των κινημάτων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους με στόχο να αποτρέψουν οποιοδήποτε πλειστηριασμό τους οποίους χαρακτηρίζουν παράνομους.

Η μετάπτωση στο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών γίνεται πλέον με γρήγορους ρυθμούς με εκατοντάδες συμβολαιογράφους από όλη τη χώρα να έχουν ήδη πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η νέα πραγματικότητα για τους «κόκκινους» δανειολήπτες θα φανεί τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News