Στην ΑΝΕΚ LINES η ημερίδα «We do local: Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία», με θέμα τη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή / ξενοδοχειακό τομέα.
H εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε., που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την ιδιαίτερη τοπική φιλοξενία και να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "We do local - Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία… - Διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή / ξενοδοχειακό τομέα", υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ .
Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES στα Χανιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
• TUI Care Foundation & Futouris e.V. Project: Κρήτη | βήματα προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμό 2017-2019, από τον Σωτήρη Δ. Μπαμπαγιούρη-Πρόεδρο, LOCAL FOOD EXPERTS sce- TUI Care Foundation & Futouris e.V. Project Team member)
• Ξενοδοχεία, Γαστρονομία & Μάρκετινγκ - Η γαστρονομία των ξενοδοχείων ως ένα εργαλείο Μάρκετινγκ για την ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας και την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Ομιλητής Λευτέρης Καραταράκης - Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος, Καραταράκης ΑΕ)
• We do local-Πιστοποιητικό εντοπιότητας τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων. Ομιλητές Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη - Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προώθησης του We do local και Απόστολος Κορτέσης - Υπεύθυνος πιστοποιήσεων, Cosmocert SA)
• Ελληνικό Πρωινό - Το κλειδί στη φιλοξενία με τον Δρ. Αλέξιο Πατάπιο Κόντη- Υπεύθυνο Μάρκετινγκ ΕλληνικούΠρωινού.
• Lyrarakis Wines / Delights of Crete - Εταιρείες που συμβάλλουν προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμό. Ομιλητές Γιώργος Λυραράκης, Πρόεδρος, Lyrarakis Wines & Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Μύλοι Κρήτης).
Η ΑΝΕΚ LINES, για μία ακόμα φορά, στα 50 Χρόνια λειτουργίας της, συμμετέχει ουσιαστικά σε δράσεις που στόχο έχουν το "πράττουμε τοπικά" και συνεχίζει με πλώρη το μέλλον.