default-image

Creta Farms: Η πρώτη εταιρεία του σχεδίου Γιούνκερ!

Κρήτη
Creta Farms: Η πρώτη εταιρεία του σχεδίου Γιούνκερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Creta Farms SA υπέγραψε συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σηματοδοτώντας την πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Η υπογραφή της σύμβασης που έλαβε χώρα χθες (10/5) παρουσία θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ, αποτέλεσε το επιστέγασμα μίας συλλογικής προσπάθειας τόσο από την την Creta Farms όσο και από την πλευρά της ΕΤΕπ.

Η Creta Farms θα αποτελέσει το πρώτο ελληνικό παράδειγμα του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Αξίζει να τονιστεί ότι η ΕΤΕπ θα βρίσκεται στο πλευρό της Creta Farms σε όλα τα στάδια του προγράμματος Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία o Πρόεδρος Δ.Σ. της Creta Farms, κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, δήλωσε: «Επενδύουμε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί επιβεβαίωση των κινήσεων που έχει κάνει η εταιρεία τα τελευταία έτη. Πρωτοπορούμε πάλι, όντας η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Επενδυτικό Σχέδιο Juncker για την Ευρώπη. Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας, στέκεται δίπλα μας στην υλοποίηση του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και στην επέκταση των προϊόντων μας σε διεθνείς αγορές».

Ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ συμπληρώνει: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα για την υπογραφή αυτής της δανειακής συμφωνίας ύψους 15 εκατ. ευρώ με την Creta Farms. Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης καινοτόμου εταιρείας είναι το πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ευρώπη».

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι, η συμφωνία της Creta Farms με την ΕΤΕπ υπογράφηκε με όρους που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας. Το πρόγραμμα εξωστρέφειας της Creta Farms ενεκρίθη από την ΕΤΕπ, η οποία, έχοντας την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), στοχεύει στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας της εταιρείας πέρα από τις 17 κατοχυρωμένες πατέντες της.

Στα πλαίσια της αναπτυξιακής πολιτικής, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Creta Farms κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δήλωσε: «Μέσα από δεκάδες εμπόδια καταφέραμε όχι μόνο να είμαστε πρωτοπόροι αλλά να μας εμπιστευτεί o μεγαλύτερος επενδυτικός φορέας της Ευρώπης για την πρώτη χρηματοδότηση που δίδεται στην Ελλάδα. Στα πλαίσια του σχεδίου Juncker, η χρηματοδότηση αυτή δεν επενδύει μόνο στο δικό μας προϊόν αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό innovation! Είμαστε περήφανοι που με συνεχή προσπάθεια, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στον κόσμο ένα fresh meat protein snack, μια νέα παγκόσμια καινοτομία σε μια αγορά των 330 δις παγκοσμίως. Ευχαριστούμε για τnν τιμή αυτή που μας κάνει η ΕΤΕπ, να στηρίξει το αναπτυξιακό πλάνο καινοτομίας και το πρόγραμμα εξωστρέφειας μας».

Η εταιρική στρατηγική περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων στη βιομηχανία αλλαντικών και γαλακτοκομικών. H επένδυση που θα χρηματοδοτηθεί, αναμένεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, τόσο εγχώρια όσο και στις εξαγωγικές αγορές. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία πάνω από 100 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα όσον αφορά το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: υπογράφεται το πρώτο έργο της ΕΤΕπ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Η Creta Farms θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επενδύσει στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία (ΕΑΚ) και για να αναπτύξει την καινοτόμο επιχείρησή της που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών διατροφικών προϊόντων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News