Οικονομία Ελλάδα

Γ.Προβόπουλος: το 2014 η ανάκαμψη

Η ανάκαμψη θα έρθει το 2014, επιμένει ο Γιώργος Προβόπουλος. O διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας την Πέμπτη το απόγευμα σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΤτΕ, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κοστάντσιο.

Ο κ. Προβόπουλος,  επεσήμανε ότι η πρόσφατη πρόοδος της Ελλάδας όσον αφορά την αναδιάρθρωση της οικονομίας της αντανακλά, σε μεγάλο βαθμό, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, καθώς η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Ελλάδος βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ.

Το τραπεζικό σύστημα ισχυροποιείται, οι καταθέσεις επιστρέφουν, οι μακροοικονομικές ισορροπίες αποκαθίστανται, είπε ο διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος έκανε αναφορά στη μεταβολή της φρασεολογίας των αγορών, από το Grexit παλαιότερα, στο Grecovery σήμερα.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της χώρας ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωσή του, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο του, παρέχοντας χρηματοδότηση για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κοστάντσιο επεσήμανε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν μονόδρομο ακόμη και στις χώρες που διαθέτουν πλεονασματικά ισοζύγια πληρωμών.

Σχόλια