Οικονομία

Έλεγχοι σε όλες τις βαθμίδες των αγροτικών οργανώσεων και συνεταιρισμών

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί την επέκταση των ελέγχων στις Δευτεροβάθμιες Αγροτικές Οργανώσεις και τους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος περνάει αποκλειστικά και μόνο από το δρόμο της διαφάνειας.

Καλεί δε, όλα τα κόμματα, αλλά και τους αγρότες, να τοποθετηθούν ρητά στο θέμα των ελέγχων των Αγροτικών Οργανώσεων όλων των βαθμίδων, ώστε ο συνεταιριστικός θεσμός «να παίξει απρόσκοπτα τον αναπτυξιακό του ρόλο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα».

Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης, σε δηλώσεις του με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τους ελέγχους στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, αναφέρει πως «μετά και την ολοκλήρωση των ελέγχων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις για την πενταετία 2007-2011 και αναμένοντας την ολοκλήρωση για το σύνολο της περιόδου που έχει ζητηθεί, παραμένει βαθιά πεποίθησή μου ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να εξακριβωθεί πού και πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα της ενίσχυσης των Τριτοβάθμιων Οργανώσεων που προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων των αγροτών στον ΕΛΓΑ. Γεγονός, που δεν αναιρεί την υποχρέωση της πολιτείας να ελέγχει πού καταλήγει και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν οι Τριτοβάθμιες αυτές Οργανώσεις. Άλλωστε, το έχουν ζητήσει και οι ίδιες εγγράφως».

πηγή: protothema.gr

Σχόλια