default-image

Αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο οι τραπεζικές καταθέσεις

Οικονομία
Αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο οι τραπεζικές καταθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριακή αύξηση καταγράφεται στις τραπεζικές καταθέσεις του ευρωπαϊκού Νότου σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Νοέμβριο, εξέλιξη που κατά τους περισσότερους αναλυτές ερμηνεύεται ως απομάκρυνση των φόβων για άμεσες καταρρεύσεις τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές δείχνει πως αλλάζει και εδώ το κλίμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι καταθέσεις στις τράπεζες της χώρας διαμορφώνονται πλέον στα 161,4 δισ. ευρώ, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος καθώς περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ελληνικές τραπεζικές καταθέσεις εμφανίζονται σχετικά σταθερές από τον Ιούνιο, όταν το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης περιόρισε τις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ωστόσο, εξακολουθούν να ανέρχονται στο ένα τρίτο περίπου της αξίας που είχαν το Δεκέμβριο του 2009.

Αύξηση των καταθέσεων το Νοέμβριο σημειώθηκε επίσης  στην Ιταλία κατά 0,1% στα 1,443 τρισ. ευρώ, αλλά και στην Ισπανία, όπου αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 1,516 τρισ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News