default-image

Κρητικοί έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Αμβούργο

Κρήτη
Κρητικοί έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Αμβούργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιστροφή της κακής εικόνας που υπάρχει για τη χώρα μας στη Γερμανία, επιχείρησε προχθές κρητική αντιπροσωπεία που ταξίδεψε ως το Αμβούργο. Εκεί, έδωσε συνέντευξη τύπου, σε 20 δημοσιογράφους προσπαθώντας να "περάσει" την πραγματική και όχι την κατασκευασμένη εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε πως η κακή αυτή εικόνα μας έχει στοιχήσει πτώση των αφίξεων από Γερμανία κατά 25%. Αν αυτή συνδυαστεί με το -30% των αφίξεων Ιταλών λόγω κρίσης, μιλάμε για μια σημαντική ζημιά στη φετινή σεζόν, η οποία δε μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση των αφίξεων Ρώσων και Ισραηλινών.

Η πρωτοβουλία της στοχευμένης παρέμβασης στην αγορά της Γερμανίας δεν ανήκει ούτε στην Κυβέρνηση, ούτε σε κάποια από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Προκειται για μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδέα της Ανοικτής Σύμπραξης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΑΣΤΑ) Κρήτης. Τη συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργο έδωσαν ο Α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης, ο πρόεδρος της ΑΣΤΑΚ κ. Μανόλης Ζερβάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης, καθώς και ο υπεύθυνος του γραφείου του ΕΟΤ Γερμανίας-Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς.

Μιλώντας στη "Ν.Κρήτη" ο κ. Πελεκανάκης έκανε λόγο για πολύ φιλικό περιβάλλον. Για περίπου 20 δημοσιογράφους, που "ήρθαν με όλη την καλή διάθεση" και καλύπτουν μεγάλο μερίδιο ΜΜΕ της Γερμανίας. Η Κρητική αντιπροσωπεία διεύψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προπαγάνδα που γίνεται κατά της χωρας μας. Όλα αυτά τα ανυπόστατα περί μετρητών που μπορεί να μην υπάρχουν στα ΑΤΜ, περί βενζίνης που μπορεί να έχει στερέψει στα βενζινάδικα και περί άσχημης υποδοχής των Γερμανών τουριστών εκ μέρους των Ελλήνων.

Για την ακρίβεια δεν περιοριστηκε στη διάψευση απλώς. Κάλεσε τους Γερμανούς δημοσιογράφους να έρθουν στην Κρήτη και να δουν την κατάσταση από κοντά ή έστω να κάνουν ρεπορτάζ στα αεροδρόμια της χώρας τους, την ώρα που έρχονται πίσω τα τσάρτερ από Ελλάδα. Τους κάλεσε κατά το ρεπορτάζ να ρωτήσουν τους συμπατρώτες τους αν ισχύουν αυτά τα πράγματα και αν ένοιωσαν ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιος δημοσιογράφος είπε κάτι που του έκανε εντύπωση, ο κ. Πελεκανάκης αναφέρθηκε σε μια όχι νεαρή Γερμανίδα που φαινόταν να γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας. Η συγκεκριμένη τους ρώτησε, λοιπόν, αν έχει διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, αναφέροντας πως γνωρίζει πολλούς που κλείνουν από τις 2 και τις 3 το μεσημέρι. Η ίδια δήλωσε ότι αγαπά πολύ την Ελλάδα και πως τη στεναχωρεί όταν βλέπει, πως ακάμα και στις σημερινές δυσκολές για τον τουρισμό συνθήκες δε φερμόμαστε πιο επαγγελματικά...

Η Κρητική αντιπροσωπεία μοίρασε στους δημοσιογράφους από μια παραδοσιακή βούρια με ένα σωρό κρητικά καλούδια: παξιμάδια, λάδι, μέλι κρασί, ρακή, πάστα ελιάς, ένα βιβλία με συνταγές κρητικές, χαρτες του νησιού και άλλα πολλά. Στη συνέχεια παρέθεσαν δείπνο στο ελληνικό εστιατόριο "Αρτος" στο Αμβούργο, ιδιοκτησίας κάτι παιδιών από την Πατρα.

Στόχος του εγχειρήματος αυτού ήταν να δωθεί μια ώθηση στις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου και να αναπληρωθεί μέρος του εδάφους που έχει ήδη χαθεί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News