Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Τραπεζική για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

Οικονομία
Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Τραπεζική για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς είναι η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Σε δυναμικό μοχλό αγροτικής ανάπτυξης της χώρας αναδεικνύεται η Συμβολαιακή Τραπεζική, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες και αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων των εμπλεκόμενων, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του.

Στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς είναι η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα, στον κατάλληλο χρόνο, σε κάθε κρίκο της αλυσίδας, μέσα από ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, που δημιουργούν μία «νέα εποχή»  για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της εξωστρέφειάς του.

Τα προγράμματα Συμβολαιακής Τραπεζικής προσεγγίζουν “ολιστικά” την αλυσίδα αξίας του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα και συμβάλλουν στον εξορθολογισμό  του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, παραγωγών-αγροτικών συνεταιρισμών - μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Η Συμβολαιακή Τραπεζική υποστηρίζει τους «νέους» αγρότες, τις Ομάδες Παραγωγών με αναπτυξιακή προοπτική, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την τόνωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, παρέχοντας στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μία ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών.

Η Συμβολαιακή Τραπεζική όλα αυτά τα χρόνια έχει αφήσει ισχυρό διακριτό αποτύπωμα στον αγροτικό χώρο, με αμοιβαία οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τις μεταποιητικές/εμπορικές επιχειρήσεις και Συνεταιρισμούς/Ομάδες Παραγωγών.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δυναμική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της και τη διείσδυσή της σε μια μεγάλη και συνεχώς διευρυμένη γκάμα προϊόντων, ολόκληρου του ελλαδικού χώρου, καλύπτοντας απομονωμένες και παραμεθόριες περιοχές και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, λειτουργεί ως «πρόδρομος» της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία θέτει ως προτεραιότητες την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής οικονομίας και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στην παραγωγική διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News