Γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: «Άμεσα η πληρωμή ποσών του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους»

Κρήτη
Γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: «Άμεσα η πληρωμή ποσών του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση εργασίας με επίκεντρο θέματα νησιωτικότητας και νησιωτικής επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου συζητήθηκε και το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Συνάντηση εργασίας, στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Ρέθυμνο του γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργου Γιακουμάκη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα νησιωτικής πολιτικής ως προς τις ανάγκες και τα προβλήματα των επιχειρήσεων των Ελληνικών νησιών και ειδικότερα της Κρήτης. Συζητήθηκαν επίσης θέματα λειτουργίας των λιμανιών της ΠΕ Ρεθύμνης - ως προς το εμπορικό σκέλος τους, καθώς και τα προβλήματα ως προς το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων της Κρήτης που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας  και της αύξησης του μεταφορικού κόστους που αυτή συνεπάγεται.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Γιακουμάκης.

Ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στις σχετικές υποστηρικτικές δράσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  όπως τα έργα αναβάθμισης των λιμένων του Ρεθύμνου και τα συμπληρωματικά ως τη λειτουργία τους έργα. Αναφέρθηκε  επίσης στα πρόσφατα έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των τοπικών οικισμών που συγχρηματοδοτούνται από τη Γενική  Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  μέσα από την ένταξη τους στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού συμβουλίου Κρήτης  Γιώργος Γιακουμάκης ευχαρίστησε τον κ. Κουτουλάκη για τη στήριξη του στα σχετικά με τη νησιωτικότητα αιτήματα των Επιμελητηρίων, με βασικό αυτό, όπως είπε, «της ένταξης των επιχειρήσεων του νησιού στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου». Δήλωσε ακόμα ότι «το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό μέτρο αποτελεί κάτι για το οποίο οι φορείς της Κρήτης έχουν δώσει μεγάλο αγώνα ώστε να μας συμπεριλαμβάνει, ως Περιφέρεια. Δόθηκε επίσης αγώνας στο να επεκταθεί το μέτρο και να περιλάβει σχεδόν όλους τους σημαντικούς ΚΑΔ των επιχειρήσεων των μελών μας».

Ο κ. Γιακουμάκης  υπενθύμισε επίσης ότι, από το σύνολο των 2.895 επιχειρήσεων της Κρήτης οι οποίες εντάχθηκαν στο μέτρο για το α’ εξάμηνο του 2022, οι Ρεθυμνιώτικες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 749, με το συνολικό ποσό της επιδότησης του μέτρου το οποίο και αφορά στην Π.Ε. Ρεθύμνου, να υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο έτος.

Ο γενικός γραμματέας κ.  Κουτουλάκης, ανέφερε επ αυτού ότι  ολοκληρώνεται άμεσα η πληρωμή των ποσών του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλους στους δικαιούχους, μετά από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων.

 (Κεντρική φωτογραφία: Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News