Εξοικονομώ 2023: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

Οικονομία
Εξοικονομώ 2023: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος η πλατφόρμα για αιτήσεις σχετικά με το «Εξοικονομώ 2023» θα ανοίξει στις 30 Μαΐου για τη στήριξη νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα και παλαιά σπίτια

Την έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ μέσα στον Μάιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος η πλατφόρμα για αιτήσεις σχετικά με το «Εξοικονομώ 2023» θα ανοίξει στις 30 Μαΐου για τη στήριξη νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα και παλαιά σπίτια.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Εξοικονομώ 2023» υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες και όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επιδότηση θα ανέρχεται από το 40% έως το 75% ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς τροποποιήσεις, εξαιτίας της ανατίμησης των υλικών, ενώ για την υπαγωγή στο πρόγραμμα θα ισχύει η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για να φτιάξουν καινούργιο ή το σπίτι που διαμένουν ή ένα κενό σπίτι που θα μείνουν.

Η επιχορήγηση θα είναι κλιμακωτή, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που εντάσσεται ο δικαιούχος και θα φτάνει έως το 90% για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, μαζί με το μπόνους αποκέντρωσης και 30% για ανακαίνιση.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News