Την Παρασκευή η ανακοίνωση αύξησης του κατώτατου μισθού

Οικονομία
Την Παρασκευή η ανακοίνωση αύξησης του κατώτατου μισθού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία διαβούλευσης στην οποία συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι και η ΤτΕ και το ΚΕΠΕ μαζί

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας και θα ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2023.

Σημειώνεται, πως έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία διαβούλευσης στην οποία συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι και η ΤτΕ και το ΚΕΠΕ μαζί με επιτροπή εμπειρογνωμών των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας έχει υποβάλλει στον Υπουργό Εργασίας, κο Χατζηδάκη πόρισμα με τις τελικές προτάσεις του.

Το ΚΕΠΕ προτείνει μία αύξηση μεταξύ 4,5% και 7,5%, αν και για "λόγους κοινωνικής ισότητας” συστήνεται "να μην ξεπεράσει την αύξηση που δόθηκε στους περισσότερους συνταξιούχους (7,75%)”.

Όσον αφορά την επιτροπή εμπειρογνωμώνων των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, προτείνει αύξηση 5%.

Τις τελικές, όμως, αποφάσεις, βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαίσιου, θα τις λάβει η κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News