Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023: Αναλυτικά οι ημερομηνίες των πληρωμών - Αυξήσεις 7,75%

Οικονομία
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023: Αναλυτικά οι ημερομηνίες των πληρωμών - Αυξήσεις 7,75%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ, οι πληρωμές θα αρχίσουν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές για το 2023 για τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, στις οποίες οι συνταξιούχοι θα δουν τις αυξήσεις της τάξης του 7,75% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Τις αυξήσεις θα δουν 1.724.713 συνταξιούχοι και ιδιαίτερα, από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν τμηματικά για όλους όσοι προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο. Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Από εκεί και πέρα, Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) ,το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ θα καταβάλουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα πληρώσουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News