«Ελεύθερο Σημείο»: Ακρίβεια και κόστος ζωής «καίνε» τους Κρητικούς - «Θηλιά» ο πληθωρισμός (βίντεο)

Κρήτη
«Ελεύθερο Σημείο»: Ακρίβεια και κόστος ζωής «καίνε» τους Κρητικούς - «Θηλιά» ο πληθωρισμός (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «μάχη» της επιβίωσης περικόπτονται ακόμη και τα βασικά

Η ακρίβεια και το κόστος ζωής καίει τους Κρητικούς, με το 92% των πολιτών του νησιού να εκφράζει την ανησυχία του, με τον πληθωρισμό, την ανεργία και την ενεργειακή κρίση να βρίσκονται στην κορυφή των προβλημάτων. 

Μάλιστα, αρκετοί Κρητικοί κόβουν ταξίδια, διασκέδαση, ρούχα ακόμη και φαγητό,  και επιλέγουν τρόφιμα, όχι όμως και ποιοτικότερα, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στην κάλυψη των αναγκών. 

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία προκύπτουν στο πλαίσιο δημοσκόπησης του ΕΛΜΠΕΠΑ ,  η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή « Ελεύθερο Σημείο» με τον Λευτέρη Συμβουλάκη.

Στο ερώτημα τι τους ανησυχεί περισσότερο, Κρητικοί απάντησαν την ακρίβεια, σε ποσοστό 44,3%, ενώ ακολουθούν η ανεργία σε ποσοστό 17,7%, η ενεργειακή και ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, πολίτες κάνουν περικοπές στις διακοπές και στα ταξίδια, σε ποσοστό 40%, στη διασκέδαση σε ποσοστό 28%, σε ένδυση – υπόδηση ενώ κάνουν περικοπές ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η μείωση των φόρων και του ΦΠΑ μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας , ενώ η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις. 

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News