Τα παιδιά της Eurobank μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από τον Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Οικονομία
Τα παιδιά της Eurobank μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από τον Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό Ζωγραφικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «Τρεις Μάγοι», το «καραβάκι» και η «Μάγισσα Μπεφάνα», τα τρία πρώτα έργα του Διαγωνισμού

Tα «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από την Ελλάδα και τον Κόσμο» ανέδειξαν, αξιοποιώντας τη μαγική δύναμη της Τέχνης, τα παιδιά των εργαζομένων της Eurobank στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού Ζωγραφικής που διοργάνωσε και φέτος η Τράπεζα σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Από το καραβάκι, τα κάλαντα και το σπάσιμο του ροδιού στην Ελλάδα, τη Μάγισσα Μπεφάνα στην Ιταλία, τους «παγκόσμιους»  Τρεις Μάγους μέχρι τον Father Christmas στη Μεγάλη Βρετανία και τον Père Noël στη Γαλλία, τα παιδιά αποτύπωσαν χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το θέμα του φετινού διαγωνισμού. Με όχημα τις μπογιές, το γκλίτερ και τα χρώματα, έκαναν κι αυτές τις γιορτές πολύχρωμες και λαμπερές.

ΚΛΕΙΩ ΚΑΤΣΙΠΗ, 5 ΕΤΩΝ

ΙΟΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΒΟΛΟΥ, 14 ΕΤΩΝ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, 7 ΕΤΩΝ

Οι «Τρεις Μάγοι», το «καραβάκι» και η «Μάγισσα Μπεφάνα», τα τρία πρώτα έργα του Διαγωνισμού

Τα 3 έργα που ξεχώρισαν στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για τον φετινό χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό Ζωγραφικής απέδωσαν με φαντασία και χρώμα το θέμα του διαγωνισμού.

«Οι Τρεις Μάγοι» του Αλέξανδρου Κατσούγκρη, 11 ετών, «Το καραβάκι» της 12χρονης Ραφαέλας-Κωνσταντίνας Αναγνωστοπούλου και «Η Μάγισσα Μπεφάνα» της 10χρονης Μαρίας Κολοκοτρώνη, διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα 12 νικητήρια έργα που βραβεύτηκαν από την Τράπεζα, έχοντας επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή. Η ζωγραφιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο κι αποτελεί τη φετινή ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Ομίλου της Eurobank ήταν οι «Οι Τρεις Μάγοι» - έργο που αναδεικνύει τη συμβολική προσφορά δώρων και την ελπίδα ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι συνολικά στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 470 μικροί καλλιτέχνες, όλα παιδιά εργαζομένων της Eurobank, που χάρισαν γιορτινές εικόνες από όλη την υφήλιο. Όλα τα παιδιά θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής ως αναγνώριση από την Τράπεζα για τις δημιουργίες τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΣ, 12 ΕΤΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, 10 ΕΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΛΑΜΗΣ, 7 ΕΤΩΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, 4 ΕΤΩΝ

ΘΩΜΑΙΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΟΥ, 10 ΕΤΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΓΚΡΗΣ, 11 ΕΤΩΝ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΣΟΜΙΔΟΥ, 5 ΕΤΩΝ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ, 6 ΕΤΩΝ

ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 12 ΕΤΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News