Λογαριασμοί ρεύματος: «Ηλεκτροσόκ» από τις χρεώσεις στα τιμολόγια Ιανουαρίου

Οικονομία
Λογαριασμοί ρεύματος: «Ηλεκτροσόκ» από τις χρεώσεις στα τιμολόγια Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα γίνει γνωστό αφού ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης - «Κάινε» τα τιμολόγια Ιανουαρίου με αύξηση κατά 28%

Ανοδικά κινούνται οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, με τους προμηθευτές να ανεβάζουν τα τιμολόγια του Ιανουαρίου κατά 28% για να σταθμίσουν το ρίσκο της πρόβλεψης τιμών λίγες ημέρες πριν το τέλος της χρονιάς.

Η ΔΕΗ το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε την άνοδο των τιμών περίπου κατά 11 λεπτά σε σχέση με το τιμοκατάλογο του Δεκέμβρη. Έτσι η τιμή της κιλοβατώρας για τον επόμενο μήνα θα διαμορφωθεί για τα οικιακά τιμολόγια έως τις 500 κιλοβατώρες στα 48,9 λεπτά αυξημένη κατά 28% ενώ πάνω από την κατανάλωση των 500 κιλοβατώρων, το κόστος ανεβαίνει στα 50,01 λεπτά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι άλλοι προμηθευτές. Παραδείγματος χάριν, πάροχος για τον μήνα Δεκέμβριο δίνει 45 λεπτά για το πρόγραμμα παροχής ενέργειας έναντι 35 λεπτών τον Δεκέμβριο. Στο εν λόγω πρόγραμμα με πάγιο 5 ευρώ το κόστος ανέρχεται σε 42,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 32,27 τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο).

Κατά μέσο όρο οι τιμές, με πάγιο 5 ευρώ,  διαμορφώνονται στα 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 36 λεπτά τον Δεκέμβριο. Με ειδικές εκπτώσεις συνέπειας, η τιμή μπορεί να πέσει στα 36 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι αντίστοιχες τιμές τον Δεκέμβριο ήταν 30,4 και 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News