Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι την Τετάρτη η καταβολή - Αυστηρό μήνυμα του ΕΚΗ για την αποφυγή «παρατράγουδων» (βίντεο)

Κρήτη
Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι την Τετάρτη η καταβολή - Αυστηρό μήνυμα του ΕΚΗ για την αποφυγή «παρατράγουδων» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να μην φοβούνται να καταγγείλουν τα παρατράγουδα

Μέχρι αύριο προβλέπεται να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο των Χριστουγέννων, την ώρα που στελέχη του εργατικού κέντρου στέλνουν αυστηρό μήνυμα προς τους εργοδότες, να μην επαναλάβουν πρακτικές που τα προηγούμενα χρόνια ακολουθούσαν και που πάντως δεν ευθυγραμμίζονταν με την υποχρεωτικότητα της καταβολής.

Όπως δήλωσε τόσο ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν έλειψαν στο παρελθόν τα παρατράγουδα. Δώρο που καταβαλλόταν και μετά απαιτούνταν από εργοδότες να επιστραφεί πίσω, δώρο που αντί για χρηματικό ποσό, περιελάμβανε την διανομή προπληρωμένων καρτών για αγορά προϊόντων. Κάθε τέτοιου είδους πρακτική δεν είναι επιτρεπτή και θα πρέπει να καταγγέλλεται επισημάνθηκε από  τους συνδικαλιστές.

Το δώρο των Χριστουγέννων είναι χρηματικό ποσό που υποχρεούται να  καταβάλλεται στους λογαριασμούς των εργαζομένων στο ύψος που καθαρίζεται από τη σχέση εργασίας, τη σύμβαση που έχει υπογραφεί και το χρόνο εργασίας .

Τα στελέχη πάντως του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επανέλαβαν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να φοβούνται και να καταγγέλλουν τέτοιες πρακτικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News