«Κραυγή» απόγνωσης από τους κτηνοτρόφους της ορεινής Κρήτης - «Δεν βγαίνει το μεροκάματο» (βίντεο)

Κρήτη
«Κραυγή» απόγνωσης από τους κτηνοτρόφους της ορεινής Κρήτης - «Δεν βγαίνει το μεροκάματο» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μάχη» επίβίωσης δίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Απλαδιανών του μέσα Μυλοποτάμου -που στην πλειοψηφία τους είναι πολύτεκνοι- έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να σκέφτονται να εγκαταλείψουν ακόμα και τον τόπο τους

Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης, που θέλουν να φτάσει μέχρι την Αθήνα, οι κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Κρήτης, οι οποίοι -όπως λένε- έχουν οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο εξαιτίας των συσσωρευμένων οικονομικών τους υποχρεώσεων που επέφερε η συνεχιζόμενη εκτόξευση του κόστους παραγωγής. 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Απλαδιανών του μέσα Μυλοποτάμου -που στην πλειοψηφία τους είναι πολύτεκνοι- έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να σκέφτονται να εγκαταλείψουν ακόμα και τον τόπο τους, προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανές της οικογένειές τους.

Ειδικότερα, την πιο δύσκολη μάχη για να κρατηθούν ζωντανοί ετοιμάζονται να δώσουν και αυτό τον χειμώνα οι καταχρεωμένοι πλέον κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Κρήτης, οι οποίοι μάλιστα παλεύουν με την ακρίβεια και τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που έχουν οδηγήσει στην εκτόξευση του κόστους παραγωγής.

Η αγωνία των κατοίκων για να καταφέρουν, όπως λένε, στο τέλος της ημέρας να βγάλουν το μεροκάματο, το οποίο τελικά δεν βγαίνει, καταγράφεται σε ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, που βρέθηκε στο ορεινό χωριό των Απλαδιανών του μέσα Μυλοποτάμου.

Οι περισσότεροι νέοι ηλιακά κτηνοτρόφοι των Απλαδιανών είναι πολύτεκνοι και η αγάπη για τον τόπο τους, τους κρατάει ακόμα στο χωριό τους, παρά το ότι πολλές φορές σκέφτηκαν σοβαρά να εγκαταλείψουν την κτηνοτροφία που ούτως ή άλλως αργοπεθαίνει.

Η κρίση στον κλάδο τους ξεκίνησε πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δραματικές συνέπειες που ακολούθησαν, όταν οι τιμές των ζωοτροφών άρχισαν να αυξάνονται επικίνδυνα. Στο διάστημα που μεσολάβησε και έως σήμερα η οποία οικονομική ενίσχυση έλαβαν από την πολιτεία, είναι απλά ψίχουλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News