Γερογιάννης (AEGEAN): Αναμένουμε έως 12,5 εκατ. επιβάτες για το 2022

Οικονομία
Γερογιάννης (AEGEAN): Αναμένουμε έως 12,5 εκατ. επιβάτες για το 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 12,3 - 12,5 εκατ. επιβάτες έναντι των 7,2 εκατ. πέρσι αναμένεται να κλείσει φέτος η AEGEAN, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, στο 12ο Συνέδριο της Selectour, του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γαλλία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας έχει μεταφέρει η αεροπορική εταιρία Aegean τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αυξάνει τη δραστηριότητά της κάθε χρόνο, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, κατά τον χαιρετισμό του στο 12ο Συνέδριο των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων της Selectour, του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γαλλία, που έλαβε χώρα στην Αθήνα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Μάλιστα, ο CEO της Aegean στάθηκε στη σημασία που έχει η γαλλική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι η Aegean δημιουργεί συστηματικά και για περισσότερα από 20 χρόνια τουριστική κίνηση από και προς τη Γαλλία. και συνεχίζει να αυξάνει τη δραστηριότητά της κάθε χρόνο”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερογιάννης.

Αφού υπογράμμισε ότι η Aegean συνεργάζεται με τον ΕΟΤ διαχρονικά και δημιουργεί διαρκώς συνέργειες με τους φορείς της τουριστικής αγοράς για να αναδειχτεί η ελκυστικότητα ακόμη περισσότερων ελληνικών προορισμών και για όλο το χρόνο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η αεροπορική εταιρία προκειμένου να προσφέρει μια αναβαθμισμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία: «H AEGEAN δημιουργεί συστηματικά και για περισσότερα από 20 χρόνια τουριστική κίνηση από και προς τη Γαλλία. Έχει μεταφέρει περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αυξάνει τη δραστηριότητά της κάθε χρόνο. Συνεργάζεται με τον ΕΟΤ και δημιουργεί διαρκώς συνέργειες με τους φορείς της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, όπως η Selectour, για να αναδειχτεί η ελκυστικότητα ακόμη περισσότερων ελληνικών προορισμών και για όλο το χρόνο. Πρωτίστως, όμως προσφέρει μια αναβαθμισμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Μια ταξιδιωτική εμπειρία «φιλοξενίας», αντίστοιχη του πολιτισμού μας και της κουλτούρας φιλοξενίας της χώρας και των ανθρώπων της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιάννης, συνοψίζοντας το βασικό μήνυμα της εταιρείας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δ.Σ. της AEGEAN

Αναφορικά με τη φετινή τουριστική σεζόν, ο κ. Γερογιάννης τόνισε ότι «αυτό το καλοκαίρι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο για εμάς στην AEGEAN, όσο και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και μετά από πολλαπλές προκλήσεις, καταφέραμε να έχουμε με επιτυχία ισχυρή κερδοφορία και πράγματι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο μας. Προσφέραμε περισσότερες από 15 εκατομμύρια θέσεις και αναμένουμε να κλείσουμε φέτος με περίπου 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε, ήδη, σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019 και κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και σιγουριά για μια νέα χρονιά, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που εξακολουθούν να επικρατούν, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρώπη».

«Μια εμπειρία, που υπερβαίνει κατά πολύ την παροχή απλώς μιας καλής εξυπηρέτησης και φιλοδοξεί να προσφέρει στον επιβάτη την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόσθεσε πως για το 2023 η Aegean θα συνδέει την Ελλάδα με 9 πόλεις της Γαλλίας, ενώ οι 3 πόλεις που θα προσγειώνονται τα αεροσκάφη της ελληνικής εταιρίας, μεταφέροντας επισκέπτες από την Γαλλία, θα είναι η Αθήνα, το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, «η AEGEAN αυξάνει συνεχώς την παρουσία της στη γαλλική αγορά, που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 και πλέον χρόνια. Τότε, πραγματοποιούσαμε σχεδόν 10 δρομολόγια στη Γαλλία, μεταφέροντας μόνο μερικές χιλιάδες επιβάτες και μέσα από μια συνεχή και συνεπή επένδυση στη γαλλική αγορά φτάσαμε το 2022 να έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο, που συνδέει μεγάλες γαλλικές πόλεις με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό σχεδόν τα 1 εκατομμύριο θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως, εξίσου ισχυρή, σχεδιάζουμε να είναι η παρουσία μας στη γαλλική αγορά και το ερχόμενο καλοκαίρι του 2023. Με 17 απευθείας δρομολόγια σε 9 προορισμούς της Γαλλίας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο σχεδιάζουμε να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε την έντονη ζήτηση που καταγράφηκε από τη Γαλλική αγορά το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά και φαίνεται να προδιαγράφεται και για το επόμενο καλοκαίρι».

Αναφορικά τέλος με τον στόλο των νέων σύγχρονων αεροσκάφων που έχει η Aegean, ο κ. Γερογιάννης τόνισε ότι στον υπάρχοντα στόλο των νέων Airbus neo, που ήδη ανέρχεται σε 19 αεροσκάφη, το 2023 θα προστεθούν άλλα 9, ενώ το 2026 ο συνολικός στόλος των εν λόγω αεροσκαφών θα φτάσει τα 46, σημειώνοντας ότι η Aegean ξεκίνησε τη νέα της υπηρεσία WiFi on board και είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία, που έφερε το internet στις πτήσεις της.

Στην ίδια σελίδα, ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας είπε πως «Ανοίξαμε δύο εντυπωσιακά νέα lounge σε Αθήνα (extra Σένγκεν) και Θεσσαλονίκη και σύντομα θα είναι ξανά ανοιχτό το ανακαινισμένο lounge, για τους επιβάτες μας στον χώρο εντός Σένγκεν στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επαναφέραμε το πλήρες σέρβις με ζεστά γεύματα φαγητού στις πτήσεις μας, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους επιβάτες μας και ακολουθώντας, παράλληλα, μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στα υλικά συσκευασίας και σερβιρίσματος που χρησιμοποιούμε. Η φιλοξενία είναι, άλλωστε, μέρος του DNA μας ως Έλληνες, είναι κομμάτι της κουλτούρας της AEGEAN, είναι ένας ακόμα τρόπος να κάνουμε τους επισκέπτες μας να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μας, στο αεροσκάφος μας».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κ. Γερογιάννης είπε ότι «ανυπομονούμε όλοι για τη νέα χρονιά και εργαζόμαστε εντατικά για να δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες από τη Γαλλική αγορά να αποκτήσουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στην Ελλάδα, μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία με την AEGEAN».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News