Fuel Pass 3: Στα σκαριά νέα τρίμηνη επιδότηση σε βενζίνη και πετρέλαιο;

Οικονομία
Fuel Pass 3: Στα σκαριά νέα τρίμηνη επιδότηση σε βενζίνη και πετρέλαιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να "λύνει τα χέρια" της κυβέρνησης, λέει ο Σκάι

Προς ένα νέο, τρίτο "Fuel Pass" τόσο στο πετρέλαιο κίνησης όσο και στη βενζίνη με επιδότηση απευθείας στην αντλία, οδηγείται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και το ρεπορτάζ του Γιώργου Αυτιά.

Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου να "κλειδώνει" στις αρχές Νοεμβρίου.

Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να "λύνει τα χέρια" της κυβέρνησης για ένα σχέδιο τριών μηνών, ισχυρίστηκε στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος. Σημειώνεται ότι την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό, έχει αφήσει ανοιχτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά με την επισήμανση όμως ότι κάθε κίνηση πρέπει να είναι μελετημένη για να μην εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά. Σχολιάζοντας την αποκάλυψη Αυτιά, κυβρνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία ανακοίνωση" και ότι "όλοι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι".

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα, ίσως από τις αρχές Νοεμβρίου, σε επιδότηση τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων

Για το Fuel Pass ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

"Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει" σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

(φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News