Οικονομία

Εκτίναξη στην τιμή της φέτας φέρνουν οι νέες ανατιμήσεις

Το ράλι στην τιμή των τυριών, οφείλεται στην αύξηση της τιμής του γάλακτος

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η φέτα Τυρνάβου κοστίζει 12,30 ευρώ το κιλό, η φέτα Ελασσόνας 11,30 ευρώ το κιλό και η Καλαβρύτων 10,40 ευρώ το κιλό σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Κάθε νοικοκυριό όμως την θέλει στο οικογενειακό τραπέζι και αναγκαστικά ελαττώνει τις ποσότητες που αγοράζει.

 

Μέσα σε έναν χρόνο η τιμή της χύμα φέτας έχει αυξηθεί κατά 43% και της συσκευασμένης κατά 45%, ενώ αναμένονται και άλλες ανατιμήσεις με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το «αγαπημένο τυρί των Ελλήνων» θα φτάσει ακόμη και τα 15 ευρώ.

 

Οι έμποροι προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές, όσο είναι δυνατόν αυτό. Το ράλι στην τιμή των τυριών, οφείλεται, σύμφωνα με τους ίδιους στην αύξηση της τιμής του γάλακτος. Για την παρασκευή ενός κιλού τυριού απαιτούνται πέντε λίτρα γάλακτος. Επίσης, η τιμή αυξάνεται και λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου.

 

Το ράλι της τιμής σε γάλα και τυρί επηρεάζει και τα τυροπιτάδικα που προσπαθούν με… νύχια και με δόντια να συγκρατήσουν τις τιμές.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τέτοια ανατίμηση. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε και την ποιότητα και την τιμή» λέει ιδιοκτήτης καταστήματος.

 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια