Τα μαθήματα ξεκίνησαν στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Παράρτημα Φρανκφούρτης

Οικονομία
Τα μαθήματα ξεκίνησαν στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Παράρτημα Φρανκφούρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το EUC έχει λάβει πλήρη διαπίστευση από τον ΔΙΠΑΕ μέσω του WFME αυτό το καλοκαίρι, καθώς και από την κυβέρνηση της Έσσης

Οι πρώτοι 45 φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) – Παράρτημα Φρανκφούρτης, ξεκίνησαν τα μαθήματα τους τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2022.

Οι νέοι/ες φοιτητές/τριες  συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ένταξης νέων φοιτητών της Σχολής. ενώ, συμμετείχαν στην καθιερωμένη τελετή ορκωμοσίας (White Coat Ceremony), την οποία εγκαινίασε επίσημα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού. Η τελετή αυτή, σηματοδοτεί την ένταξη τους στην Σχολή και ταυτόχρονα τη δέσμευση που συνεπάγεται με τις σπουδές τους στην Ιατρική. Το White Coat Ceremony είναι μια εκδήλωση-μετάβασης, γεμάτη συμβολισμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) - παράρτημα Φρανκφούρτης, φορούν την πρώτη τους λευκή ιατρική ρόμπα με την βοήθεια των Καθηγητών τους. Ακολούθως ορκίζονται να ενδιατρίψουν με αφοσίωση στο αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ακεραιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Μετά από προσεκτική προετοιμασία, τόσο το πρόγραμμα όσο και το campus της Σχολής εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιατρικής Εκπαίδευσης (WFME). Το EUC έχει λάβει πλήρη διαπίστευση από τον ΔΙΠΑΕ μέσω του WFME αυτό το καλοκαίρι, καθώς και από την κυβέρνηση της Έσσης.

Συλλογικά, η κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου γίνεται μάρτυρας ενός ιστορικού γεγονότος, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του EUC, της Ιατρικής Σχολής, ακόμη και της Γερμανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News