Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για επιδότηση στο ντίζελ κίνησης

Οικονομία
Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για επιδότηση στο ντίζελ κίνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μας απασχολεί το ζήτημα. Πράγματι οι αυξήσεις στο ντίζελ θα αυξήσουν το κόστος των προϊόντων. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής

«Παράθυρο» για νέα επιδότηση στο ντίζελ κίνησης, η τιμή του οποίου μετά την κατάργηση της επιδότησης στην αντλία ξεπέρασε αυτή της αμόλυβδης βενζίνης άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την πρωτολογία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής, Αλέξη Τσίπρα με θέμα την ακρίβεια και την ενεργρειακή κρίση.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: «Αυτό στο ντίζελ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Παντού στην Ευρώπη οι τιμές του ντίζελ έχουν αυξηθεί περισσότερο από της βενζίνης. Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Ας συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα, ότι ευθύνεται για τα πάντα στον κόσμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μας απασχολεί το ζήτημα. Πράγματι οι αυξήσεις στο ντίζελ θα αυξήσουν το κόστος των προϊόντων. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για μέτρα της κυβέρνησης που δημιουργούν «ευτράπελα» αναφέροντας χαρακτηριστικά την κατάργηση της επιδότησης του ντίζελ κίνησης στην αντλία. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Λαμβάνετε αποφάσεις που δημιουργούν ευτράπελα. Πήρατε την επιδότηση από το ντίζελ, αφού δεν φορολογήσατε πόρους, για να επιδοτήσετε το πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρσι το ντίζελ είχε 1,4 και φέτος 2,1. Πρωτοφανές. Πού είναι το ντίζελ κίνησης πιο ακριβό από το πετρέλαιο; Με το ντίζελ κίνησης κινείται ο επιχειρηματίας που μεταφέρει προϊόντα. Κάνει πιο συμφέρουσα τη μεταφορά με ΙΧ παρά με επαγγελματικό αυτοκίνητο. Δεν είναι ευτράπελο αυτό;».

Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο κίνησης πήρε την ανιούσα από 1η Οκτωβρίου που διεκόπη από το υπουργείο Οικονομικών η οριζόντια επιδότηση στην αντλία με 12 λεπτά ανά λίτρο ή 15 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News