Κρήτη: Νέο φθινοπωρινό κύμα ακρίβειας - Ανησυχούν για την παραγωγή οι κτηνοτρόφοι (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Νέο φθινοπωρινό κύμα ακρίβειας - Ανησυχούν για την παραγωγή οι κτηνοτρόφοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγροτοσυνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η φέτα να αγγίξει ακόμα και τα 15 ευρώ το κιλό

Νέο φθινοπωρινό κύμα ακρίβειας έρχεται σε μια σειρά προϊόντων, με τους καταναλωτές της Κρήτης να βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν δύσκολο χειμώνα, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω της μειωμένης παραγωγής γάλακτος.

Ειδικότερα, σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται στον τομέα της ενέργειας και της διατροφής, ενώ την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι ο πληθωρισμός παίρνει και πάλι την ανιούσα στη χώρα μας.

Το «καλάθι της νοικοκυράς» αναμένεται να γνωρίσει νέα άνοδο στις τιμές τον Οκτώβριο, καθώς αναμένονται ανατιμήσεις… φωτιά, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Την ίδια ώρα, κτηνοτρόφοι της Κρήτης εκφράζουν την ανησυχία τους γύρω από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις τιμές των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, καθώς προβλέπουν μεγάλη μείωση στην παραγωγή του γάλακτος έως και 50% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αγροτοσυνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η φέτα να αγγίξει ακόμα και τα 15 ευρώ το κιλό, ενώ προβληματισμό προκαλεί η στάση ιδιωτών οι οποίοι προχωρούν σε διαδικασίες εξπρές, με μίνι δημοπρασίες στο γάλα, όπως υποστηρίζει ο κ. Τζουλιαδάκης.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο 11,4% έφτασε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, ενώ στο καλάθι της νοικοκυράς, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε Έλαια και Λίπη, Ψωμί και Δημητριακά, Γαλακτοκομικά και αυγά, κρέατα γενικά, καφέ, κακάο, τσάι, λαχανικά και σε άλλα προϊόντα.

Ενόψει του Χειμώνα, νοικοκυριά αντιλαμβάνονται το πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στο μέτωπο της ακρίβειας, τονίζοντας την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά για την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News