Ρεύμα: Αυτές είναι οι έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι (βίντεο)

Κρήτη
Ρεύμα: Αυτές είναι οι έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες συσκευές καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιούμε; - Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις έξτρα χρεώσεις; Οι έξυπνες εφαρμογές δίνουν απαντήσεις

Την ανιούσα έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι λογαριασμοί ρεύματος κάνοντας τους πολίτες να ψάχνουν λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι ειδικοί συστήνουν τηλεοράσεις, ηλεκτρονικές συσκευές (επιτραπέζιοι και φορητοί υπολογιστές) και τα κινητά τηλέφωνα να αφαιρούνται από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο πολλές είναι οι συσκευές «βαμπίρ», οι οποίες καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες ρεύματος ακόμη και όταν είναι ανενεργές.

Η τεχνολογία λοιπόν που έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα ήρθε να μας βοηθήσει και με την κατανάλωση ενέργειας.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης, Άγγελος Κουντουργιάννης, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τις «Έξυπνες συσκευές» οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

«Μέσω του κινητού ή ενός υπολογιστή μπορούμε να διαχειριστούμε τις ηλεκτρικές συσκευές. Μέσω της συσκευής που έχουμε επιλέξει μπορούμε να δούμε μέσω εφαρμογής την ενέργεια που έχουμε καταναλώσει ενώ παράλληλα μπορούμε να ενημερωθούμε μέσω ειδοποίησης για το αν έχουμε υπερβεί κάποια όρια», είπε ο κ. Κουντουργιάννης.

«Το πρόγραμμα μπορούμε να το ανοίγουμε απομακρυσμένα. Όπου έχουμε εγκαταστήσει το πρόγραμμα μπορούμε να βλέπουμε την κάθε αλλαγή που γίνεται στην παρέμβαση ηλεκτρονικής ενέργεια που γίνεται», πρόσθεσε.

«Μπορούμε να βάλουμε το ποσό που πληρώνουμε και να ξέρουμε στο σύνολο την ενέργεια που έχουμε καταναλώσει. Όταν είμαι μακριά να ξέρουμε τι έχουμε ξεχάσει ανοιχτό», συμπλήρωσε.

Τέλος, το κόστος μιας τέτοιας έξυπνης εφαρμογής σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να ξεκινήσει από 30 ευρώ.

//--> //-->

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News