Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Έχουν ήδη καταβληθεί σχεδόν 24 εκατ. ευρώ

Οικονομία
Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Έχουν ήδη καταβληθεί σχεδόν 24 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι πληρωμές για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους - Μέχρι το βράδυ θα δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

Από σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του Fuel Pass 2, βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και στην άυλη ψηφιακή κάρτα μετά την έγκριση της αίτησης τους τα προηγούμενα 24ωρα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ήδη πιστωθεί περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ σε 333.000 δικαιούχους ενώ εκκρεμεί η πληρωμή για πάνω από 1,7 εκατομμύρια πολίτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έκαναν αίτηση για το Fuel Pass 2 επέλεξαν η πληρωμή τους να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Συγκεκριμένα από τις 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις στις 1.544.633 ζητείται η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και στις 581.087 έχει επιλεγεί η έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Όσον αφορά τις αιτήσεις που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί και αποσταλεί στις Τράπεζες για πληρωμή οι 221.377 αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ.

Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και χθες (09/08) είχαν αποσταλεί στις Τράπεζες 111.633 εγκρίσεις για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

  • Τρίκυκλο φορτηγό
  • Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
  • Φορτηγό
  • Δίκυκλο
  • Επιβατικό
  • Τρίκυκλο επιβατικό
  • Ελκυστήρα
  • Επιβατικό μικτό

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος

Fuel Pass 2: Πού και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα

H άυλη ψηφιακή κάρτα (η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC) χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα Fuel Pass ΙΙ δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Αντίθετα, το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Αναλυτικά τα ποσά ενίσχυσης για τα καύσιμα

Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση στα καύσιμα αφορά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2022 και ανέρχεται σε:

  • 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

(φωτογραφία Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News