Οικονομία

Φόροι: Πώς διαμορφώνεται το νέο ημερολόγιο πληρωμών - Πού έχει δοθεί παράταση έως τις 31 Αυγούστου

Πώς διαμορφώνεται το νέο ημερολόγιο πληρωμών των φορολογούμενων για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και επιστρεπτέα προκαταβολή - Τι έχει παράταση ως 31 Αυγούστου

Σύμφωνα με τις παρατάσεις που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έχει αλλάξει το «ημερολόγιο πληρωμών» ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών έως και το τέλος του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, με βάσει τις νέες προθεσμίες για τις πληρωμές ο χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΕΝΦΙΑ: Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ήταν η προθεσμία πληρωμής της τρίτης δόσης του φόρου ακινήτων. Οι επόμενες επτά δόσεις καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2022, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2023.

Φόρος εισοδήματος: Μέχρι χθες Παρασκευή 29 Ιουλίου, ήταν η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις. Οι επόμενες επτά δόσεις θα πρέπει να εξοφληθούν έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών ως και τον Φεβρουάριου του 2023.

Παράλληλα οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση από την οποία προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος (Ιουλίου και Αυγούστου) έως τις 31 Αυγούστου ή να εξοφλήσουν εφάπαξ το εκκαθαριστικό έως τις 31 Αυγούστου κερδίζοντας έκπτωση 3%.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν από αύριο και μέχρι τις 30 Αυγούστου τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να καταβάλουν τις δυο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως 31 Αυγούστου ή να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο με έκπτωση 3%.

Εξάλλου, στη σχετική τροπολογία ορίζεται επίσης ότι το ποσό της επιστροφής του ΕΦΚ του πετρελαίου Diesel στους αγρότες θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένες οφειλές.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εως τις 31 Αυγούστου 2022, έχουν περιθώριο να καταβάλλουν την πρώτη δόση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι επιχειρήσεις για τις οποίες η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού πραγματοποιείται μετά την 25η Ιουλίου 2022. Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους παρατείνεται και η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης έως και την ίδια ημερομηνία, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια