Τουρισμός για Όλους: Αυξάνονται σε 400.000 οι δικαιούχοι - Πότε θα γίνει η κλήρωση

Κρήτη
Τουρισμός για Όλους: Αυξάνονται σε 400.000 οι δικαιούχοι - Πότε θα γίνει η κλήρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου και πλέον αναμένεται να ακολουθήσει η κλήρωση για τους 400.000 τυχερούς που θα λάβουν το κουπόνι των 150 ευρώ

Διπλασιάζονται τα κονδύλια και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», που επιδοτεί διακοπές μέσω voucher των 150 ευρώ. Ειδικότερα, θα δοθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ, και συνολικά 400.000 πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση για τις διακοπές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου και πλέον αναμένεται να ακολουθήσει η κλήρωση για τους 400.000 τυχερούς που θα λάβουν το κουπόνι των 150 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήρωση για τους δικαιούχους των voucher θα γίνει πιθανότατα αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου ή μεθαύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου, όπου ταυτόχρονα θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • 'Αμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News